Nieuws
08

apr13

Werk in uitvoering deel 2 van 2.

Werk in uitvoering deel 2.

In deel 1 liet ik zien hoe ik een ruit demonteerde. In dit deel laat ik aan de hand van foto’s zien hoe ik het weer  in elkaar zet.

Eerst op zoek naar de juiste tint glas, zoals ik eerder al heb uitgelegd is er een grote diversiteit aan gekleurd glas. Om een tint te vinden die het dichtst in de buurt komt van het origineel, neem ik altijd een (gedeelte van) een ruit mee naar de glashandel. Precies hetzelfde zal helaas niet altijd lukken maar zoals we in deel 1 hebben kunnen zien hoeft dat niet hinderlijk te zijn.

Het glas is gevonden.

Alleen oude ruitjes     Oud en nieuw bij elkaar

 

Nu komt het spannende gedeelte, het monteren. Met het juiste gereedschap is dat zo gedaan.

Goed gereedschap is je beste vriend

 

En het uiteindelijke resultaat. Helaas niet perfect, maar voor een eerste klus vind ik het best aardig. Het is natuurlijk wel een leerproces en in het volgende project zult u dat zien.

Ruit in kozijn     Ruit 2 gemonteerd    

 

 

Nash.

 

 

 

 

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Share This